Tartaletki z truskawkami i masą budyniową

Składniki na ciasto kruche:
260g mąki
50 g cukru pudru
120 g roztopionego masła
2 jajka
szczypta soli

Pozostałe składniki:
Opakowanie budyniu waniliowego
Truskawki do dekoracji

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Tak przygotowane ciasto owijamy w folię i odkładamy do lodówki na ok. godzinę, aby ciasto się schłodziło. W międzyczasie foremki, o średnicy ok 6 cm smarujemy masłem, ciasto wyciągamy z lodówki, wałkujemy i wykrajamy kółka, następnie wyklejamy foremki. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy tartaletki przez ok 20 minut. Budyń przygotowujemy zgodnie z recepturą na opakowaniu. Ostygnięte tartaletki napełniamy masą budyniową, ozdabiamy truskawkami. Tartaletki możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

This Article Has 2 Comments
  1. Paulina sagt:

    Rewelacja, wyglada oblednie 😍

  2. Ewa sagt:

    Ja robiłam tartaletki z budyniem czekoladowym, polecam!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Aby kontynuować przeglądanie na stronie musisz zaakceptować cookies Więcej informacji

Na tej stronie używamy plików cookie Google, by móc świadczyć Ci usługi, personalizować reklamy i analizować ruch. Informacje o tym, jak korzystasz z tej strony, są udostępniane Google. Korzystając z niej, zgadzasz się na to..

Zamknij